Blog

Gepost door: Wienerberger
19/02/2013
comments

Deze blog is uw venster op een duurzame toekomst


In deze blog ontdekt u hoe we duurzaam kunnen (samen)wonen in de toekomst. En hoe ecologie, economie en sociale duurzaamheid hand in hand gaan in De Duurzame Wijk.

Iedereen die bouwt of verbouwt, weet het: tegenwoordig mogen onze woningen steeds minder energie verbruiken voor verwarming, koeling en ventilatie. Met andere woorden: ze moeten duurzaam zijn, nu en in de toekomst. Maar duurzaamheid gaat verder dan alleen energiezuinigheid.  

Zo moet ook het bouwproces de duurzaamheid bevorderen, net zoals de inplanting, de omgeving en het kostenplaatje dat moeten doen.

Een utopie? Zeker niet. Dat bewijst De Duurzame Wijk die door Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en –oplossingen, wordt opgetrokken.

In dit opvallende pioniersproject worden duurzaamheid en betaalbaarheid werkelijkheid dankzij schaalvergroting en een uitgekiende inplanting.

Even belangrijk is dat de wijk wordt aangelegd met gekende materialen, oplossingen en bouwtechnieken. Op die manier worden de Belgische bouwtraditie en de betaalbaarheid gevrijwaard.

U wilt meer weten over De Duurzame Wijk en op de hoogte blijven van de werken in Waregem? Volg dan zeker deze blog of schrijf u in op onze newsletter.