Blog

Gepost door: Wienerberger
14/02/2013
comments

Duurzame materiaalkeuze : de Eco-brick


Nu de plannen stilaan een definitieve vorm krijgen, is het tijd om de materialen te kiezen. Het spreekt voor zich dat voor deze duurzame wijk ook voor duurzame materialen zal worden gekozen.

Wienerberger investeert in keramische materialen en bouwsystemen met een hoge technische levensduur en een minimale milieu-impact.

Voor de gevelafwerking gaat de keuze dan ook uit naar een gevelsteen, meer specifiek een Eco-brick geproduceerd op de site van Kortemark.

De Eco-brick is een gevelsteen met een kleinere breedte dan gebruikelijk: de breedte bedraagt slechts 65 mm. Bijgevolg daalt de massa van de steen, afhankelijk van het beschouwde formaat. Dit brengt een vermindering in energieverbruik tijdens de productie van de stenen met zich mee, evenals een vermindering van emissies bij transport.

Bovendien is de site van Kortemark, die over zijn eigen kleiontginning beschikt, op slechts ca 45 km van de bouwsite verwijderd. De belasting op het milieu door transport wordt tot een minimum herleid door gebruik te maken van deze lokaal geproduceerde stenen.