Blog

Gepost door: Wienerberger
07/02/2013
comments

Individuele tuintjes voor de privacy, naast klein park waar alle bewoners welkom zijn


In De Duurzame Wijk is de sociale duurzaamheid ook belangrijk. Dit betekent echter niet dat privacy van ondergeschikt belang wordt. Sociaal is hier zeker de inplanting in de stadskern, nabij scholen en winkels. Ook de aanwezigheid van een gemeenschappelijk semi-privatieve parkzone met spannende speelbosjes voor de bewoners en het publiekelijk toegangsplein met spelelementen, zitmeubilair….waar iedereen welkom is, dragen hiertoe bij.

De privacy wordt gewaarborgd door per woning een privaat tuintje te voorzien. Zo kunnen de bewoners ook ongestoord gebruik maken van de buitenruimte. Een gevlochten takkenscherm tussen de terrassen wordt voor de afscherming in overweging genomen. Dit kan dan eventueel dienen als natuurlijk zonnescherm. 

overzichtsplan wijk