Blog

Gepost door: Wienerberger
15/12/2013
comments

Sprekende architectuur maakt ons gelukkiger


Als totaalconcept heeft de wijk een sterke uitstraling dankzij de ritmiek van de hellende daken en het spel met de gevelvlakken. Het warme, overwegend met grijze tinten gevulde kleurenpallet van de keramische dak- en gevelmaterialen geeft de wijk een onmiskenbare identiteit en laat ze toch mooi opgaan in de omgeving. De keramische gevelstenen en kleidakpannen garanderen een blijvend wooncomfort en behouden hun eigenschappen gedurende de volledige levensduur van de woning. Door hun kleur, textuur en variatie onderscheiden ze zich ook van de saaie ‘dozenarchitectuur’ in beton of hout. Die laatste leidt alleen maar tot een anonieme vlek in het landschap, een dertien in een dozijn benadering. De Duurzame Wijk daarentegen vormt een samenhangend geheel met stuk voor stuk volwaardige delen.