Blog

Gepost door: Admin Admin
06/06/2014
comments

Eerstesteenlegging


Nadat begin deze week de algemene funderingsplaat werd gestort, kon vandaag de officiële eerstesteenlegging plaatsvinden. Na het stellen van de profielen en uitzetten van de meterpas met laser, werd gestart met het plaatsen van de kimlaag. Deze eerste laag Porotherm PLS 500 keramische binnenmuurstenen wordt op een gewoon mortelbed gelegd, zoals bij traditioneel metselwerk. Er wordt voor de eerste 2 lagen een combinatie gemaakt van twee verschillende steenhoogtes (134 en 184 mm), zo komt de waterkering op de juiste hoogte te zitten, zonder dat hiervoor stenen horizontaal doorgezaagd moeten worden.

Na het plaatsen van de waterkering, die zowel onderaan als bovenaan gelijmd wordt, zal gestart kunnen worden met het verlijmen van de volgende lagen Porotherm PLS 500 keramische binnenmuurstenen. De vlakgeslepen Porotherm binnenmuurstenen met tand-en-groef systeem zullen gelijmd worden, waarbij de traditionele mortel wordt vervangen door een lijmmortel, aangebracht met een speciale rolbak.

 

Intussen werd ook gestart met het plaatsen van de regenwaterputten. Iedere woning is voorzien van een regenwaterput van 5000 liter waarop de toiletten, een dubbele dienstkraan voor de schoonmaak en de wasmachine aangesloten zullen worden. De overlopen van deze 7 individuele regenwaterputten worden op hun beurt aangesloten op een gemeenschappelijke afvoerleiding die uitmondt in een nieuwe infiltratievoorziening in de tuin.