Massieve constructie

Een duurzaam project realiseren begint bij een correcte keuze van de constructiewijze. Studies hebben aangetoond dat kiezen voor een massieve constructie met keramische bouwmaterialen een duurzame keuze is.

 

 

Vochtbestendig
Geen enkel bouwmateriaal is beter bestand tegen ons vochtig klimaat dan baksteen.
Keramische bouwmaterialen zorgen zo voor een gezond binnenklimaat.

 

Scheurt of barst niet
Heel wat bouwmaterialen zetten uit of krimpen onder invloed van de temperatuur, de luchtvochtigheid of het uitdrogen van de ruwbouw. Hierdoor kunnen scheuren of barsten ontstaan. Baksteen heeft dit probleem niet.

 

Luchtdicht
Bij massieve constructies is het eenvoudig om een hoge graad van luchtdichtheid te behalen.
Bij De Duurzame Wijk wordt de luchtdichtheidsgraad van een Laag Energie+ woning vooropgesteld,
om de kosten te optimaliseren.

  Kostprijs
Massieve woningen zijn doorgaans goedkoper dan woningen in lichtere materialen. Zowel wat betreft de initiële kostprijs als wat betreft onderhoud of renovatie. Dit laatste vanwege de lange levensduur (baksteen 150 jaar t.o.v. 30 jaar).
  Brandveilig
Met keramische materialen is het
makkelijk om brandveilig te bouwen.
  Duurzaamheid door recyclage
Wanneer een woning afgebroken wordt, wordt het keramische puin fijngemalen en hergebruikt om nieuwe bouwmaterialen te maken.
  Akoestisch comfort
Scheidingsmuren uit twee lagen baksteen met daartussen een soepele isolatie maken dat er weinig of geen geluid naar binnen of buiten gaat.
  Grondstof van eigen bodem
Klei is een natuurlijke grondstof die in voldoende mate in onze ondergrond aanwezig is. Door lokale ontginning en minimaal transport komt er minder CO2 in de atmosfeer terecht.
  Thermisch comfort
Muren in baksteen nemen de warmte overdag op en geven deze ’s nachts geleidelijk weer af. Zowel in de winter als de zomer geniet u van een aangenaam klimaat.
  Hernieuwbare energie
Door de keuze van de helling en de oriëntatie naar het zuiden zijn de hellende daken met kleidakpannen de ideale drager voor de fotovoltaïsche panelen.
  Tot 6 bouwlagen hoog
Keramische materialen zijn erg stabiel en hebben een hoge druksterkte.
Zo kunnen zelfs appartementsgebouwen gebouwd worden tot 6 bouwlagen hoog.
  Trouw aan Belgische bouwtraditie
Belgische architecten en aannemers beheersen het ontwerpen en bouwen van geïsoleerde keramische constructies als de beste.