Duurzame mobiliteit

Een ander voorbeeld van een doordachte inplanting, is de nabijheid van een kinderopvang, een basisschool, winkels en het openbaar vervoer. Zo blijft de wagen vaker thuis staan, en niet in de file. De grote fietsluifel komt goed van pas. Goed voor het milieu en de portefeuille.

Openbaar vervoer

De Duurzame Wijk bevindt zich op wandel- en fietsafstand van het treinstation en op amper 1 minuut wandelen van de bushalte die een rechtstreekse verbinding met het stadscentrum en de omliggende gemeenten garandeert.

Op de site

Op de site wordt zoveel mogelijk speelruimte voorzien. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk autovrije ruimte ontstaat, worden de auto's aan de straatkant geplaatst. Er is bovendien een grote, comfortabele fietsenstalling voorzien,wat het nemen van de fiets i.p.v. de wagen zoveel mogelijk vergemakkelijkt.

 

Voorziening voor thuiswerk

De mogelijkheid om thuis te werken, en zo het gebruik van de auto te beperken, wordt gestimuleerd door in het ontwerp de kleinste slaapkamer te voorzien van de nodige uitrusting: voldoende stopcontacten, internetaansluiting en voldoende natuurlijk daglicht om deze ruimte als thuiskantoor te kunnen inrichten.