Funderingswerken

Na een leerrijke ontwerp- en studiefase en nu de afbraakwerken en graafwerken achter de rug zijn, kon op 28/04 de eerste hand gelegd worden aan de eigenlijke nieuwbouw.
Het eerste werk in uitvoering is de realisatie van de vorstrand onder de algemene funderingsplaat. De aannemer heeft er, voornamelijk vanwege de snellere montagetijd, voor gekozen om voor de bekisting van deze vorstrand niet de traditionele bekisting te gebruiken, maar verloren bekisting met staalmatten en krimpfolie uit polyethyleen.  

De vorstranden evenwijdig met de voor- en achtergevel worden gewapend.  Door de realisatie van de vorstrand krijgt de omtrek van de woningen vorm.  Deze insprongen werden in de architectuur geïntegreerd conform de BREEAM vereisten. Op deze manier wordt immers een luifeltje gecreëerd waaronder bezoekers voor de regen kunnen schuilen tot de deur wordt geopend. 

 

Samen met de vorstrand worden ook de energiebochten klaar gestoken. Ook de afvoerleidingen van de voor- naar de achterzijde van de woningen worden geplaatst. Langs deze leidingen zal het regenwater dat door het noordelijke dakvlak (voorzijde van de woningen)  wordt opgevangen, via de regenwaterpijp afgeleid worden naar de regenwaterputten in de private tuinen.

 


Het waardevolle groen van de toekomstige collectieve tuin wordt tijdens de werf ten allen tijde beschermd. Het grijze gebouwtje op de foto is de school welke naast de site gelegen is. 
Na het voltooien van de bekisting en het wapenen van de vorstranden, worden de vorstranden gestort. Dit was gepland eind week 19 en is heden reeds uitgevoerd.  Momenteel is men druk in de weer met het plaatsen van de riolering. In week 21 (19 tot 23 mei) zullen de regenwaterputten worden geplaatst. In de planning staat verder dat tegen eind mei de algemene funderingsplaat gestort zal worden.

Klik links op het fotoalbum om meer foto's te bekijken.